ISKORISTITE KOD: HI10: 70kn popusta (preko 850kn), HI20: 150kn popusta (preko 1500kn) -- days --:--:-- UZMITE TO

ODREDBE I UVJETI ZA KUPOPRODAJNI UGOVOR I OSTALE POVEZANE RADNJE

od Topforsport s.r.o., Bešůvka 810/19, Brno – Žebětín, 641 00, OIB: 29213291, PDV ID br.: CZ29213291, tvrtka upisana u Registar tvrtki koje vodi Regionalni Sud u Brnu, odjeljak C, ulomak 66187.

Izdano kao stavak 1751 et seq. Zakona br. 89/2012 Coll., Građanski zakonik.

Prodavatelj

Topforsport s.r.o., Bešůvka 810/19, Brno – Žebětín, 641 00, OIB: 29213291, PDV ID br.: CZ29213291. Upisano kod: Regionalni Sud u Brnu, odjeljak C, ulomak 66187, datum upisa: 16/4/2010. Tvrtka je u sustavu PDV-a.

Broj telefona: 01 777 6116

Internet trgovina: 11teamsports.hr E-mail: info@11teamsports.hr

Bankovni podatci: za uplate u €: IBAN: DE41502109000220176614, SWIFT: CITIDEFF

Mjesta poslovanja: Radno vrijeme i adrese mjesta poslovanja navedene su na internetskoj stranici u odjeljku "Kontakti". Adrese radnih mjesta servisera: Na zahtjev ćemo pružiti adrese servisnih mjesta pojedinih proizvođača.

1. Opće odredbe

Ovi uvjeti i odredbe, iz stavka 1751. par. 1 Zakon br. 89/2012 Coll. Građanski zakonik, sa izmjenama i dopunama (u daljnjem tekstu: "Građanski zakonik"), uređuju međusobna prava i obveze ugovornih strana nastalih temeljem ugovora o kupnji (u daljnjem tekstu "Kupoprodajni ugovor") sklopljenog između Prodavatelja i druge fizičke osobe ( u daljnjem tekstu "Kupac") putem internetske trgovine Prodavatelja.

Prodavatelj je trgovačko poduzeće Topforsport s.r.o., Bešůvka 810/19, Brno – Žebětín, 641 00, OIB: 29213291, PDV ID br.: CZ29213291. Upisano kod: Regionalni Sud u Brnu, odjeljak C, ulomak 66187, datum upisa: 16/4/2010. (u daljnjem tekstu "prodavatelj").

Internetskim trgovinama upravlja Prodavatelj na internetskim stranicama: 11teamsports.hr (u daljnjem tekstu: " internetska stranica ") preko web sučelja trgovine (u daljnjem tekstu "Sučelje").

Ovi uvjeti i odredbe predstavljaju neodvojivi dio Kupoprodajnog ugovora. Kupoprodajni ugovor kao i Uvjeti i odredbe sastavljeni su na hrvatskom jeziku. Kupoprodajni ugovor zaključit će se na češkom jeziku.

Prihvaćanjem robe od Prodavatelja ili od prijevoznika, Kupac se slaže s dolje navedenim Uvjetima i odredbama kao i s Politikom upravljanja prigovorima/pritužbama. Uvjeti i odredbe te Pravilnik o žalbama mogu se preuzeti u obliku za ispis

2. Uvjeti i odredbe za Republiku Hrvatsku i krajnje korisnike

Usluga dostave

Dostavna služba: Način dostave i njezini uvjeti određeni su u odjeljku "Dostava". Dostavu organizira dobavljač na području Republike Hrvatske. Troškovi dostave mogu se razlikovati ovisno o načinu dostave. Kupac odabire određeni način dostave; trenutni cjenik nalazi se u odjeljku "Košarica".

Načini plaćanja

Plaćanje pouzećem: Kupac vozaču plaća cjelokupni iznos za naručenu robu. Plaćanje se izvršava u gotovini.

Bankovna transakcija – plaćanje po predračunu: Ako s našim odjelom prodaje dogovorite plaćanje po predračunu, dobiti ćete predračun i varijabilni simbol koji će identificirati vaše plaćanje. Molimo uplatite iznos na naš račun br. 4200413537/6800 (sBerbank CZ, a.s.), IBAN: CZ0568000000004200413537, BIC (SWIFT): VB0ECZ2X ili platite poštanskom uplatnicom.

Plaćanje karticom online: Ovo je najlakša metoda. Brzo i sigurno možete platiti bilo kojom od standardnih platnih kartica putem portala GOPAY. Prihvaćamo sljedeće platne kartice: MasterCard, EuroCard, Maestro, VISA i Visa Electron.

Cijene i uvjeti prijevoza ovise o odabranom načinu dostave.

Rokovi isporuke:

Roba na zalihama biti će vam poslana u roku od 24 sata od e-mail potvrde narudžbe, u bilo koje mjesto u RH. Roba koje nema na skladištu obično se otprema u roku od 5-10 dana, odnosno ovisno o dostupnosti robe kod dobavljača.

U slučaju dužeg vremena isporuke, kupac će biti o tome obaviješten.

3. Ostale odredbe 

Zaštita osobnih podataka

Kupac daje Prodavatelju svoj pristanak za prikupljanje i obradu osobnih podataka u svrhu izvršavanja predmeta zaključivanja Kupoprodajnog ugovora, kao i u marketinške svrhe Prodavatelja (posebno za slanje promotivnih materijala). Suglasnost se može povući slanjem pismenog neodobravanja na adresu Topforsport s.r.o., Bešůvka 19, Brno – Žebětín, 641 00. Osobni se podaci obrađuju u skladu s važećim zakonima Češke Republike, posebno sa Zakonom br. 101/2000Coll. o Zaštiti osobnih podataka.

Online narudžba

Nakon što kupac napravi (pošalje) narudžbu, dobit će automatski odgovor putem elektroničke pošte koji sadrži podatke o uspješnom primanju narudžbe, načinu daljnje komunikacije i precizne detalje o naručenim proizvodima, uključujući cijenu. Narudžba se smatra potvrđenom jedino nakon potvrde narudžbe putem telefona ili e-maila od strane Topforsport s.r.o. zaposlenika.

Kupac se slaže s korištenjem sredstava daljinske komunikacije u vezi sa zaključivanjem Kupoprodajnog ugovora. Troškove koji se pojave Kupcu, a koje se odnose na upotrebu sredstava daljinske komunikacije u svrhu zaključivanja Kupoprodajnog ugovora (troškovi internetske veze, telefonske naknade), snosi Kupac.

Svaka i sva prezentacija robe na sučelju služi samo u informativne svrhe, a Prodavatelj nije obvezan zaključiti Kupoprodajni ugovor takve robe. U tom slučaju odredba članka 1732. par. 2 Građanskog zakonika neće biti primijenjena.

Sučelje pruža informacije o robi, uključujući cijene pojedinačnih proizvoda. Cijene robe su izražene s uključenim PDV-om i svim pripadajućim naknadama.

Sučelje također pruža informacije o troškovima pakiranja i dostave robe. Informacije o troškovima pakiranja i dostave robe navedeni na sučelju vrijede samo u slučaju kada se roba isporučuje na području Republike Hrvatske.

Kako bi naručio robu, Kupac ispunjava obrazac za narudžbu na sučelju. Obrazac za narudžbu sadrži podatke koji se posebno odnose na: naručenu robu (Kupac dodaje robu u elektroničku košaricu na sučelju), način plaćanja kupoprodajnog iznosa, željeni način dostave i informacije o troškovima povezanima s dostavom ( u daljnjem tekstu "Narudžba").

Prije otpreme Narudžbe, Kupac je u mogućnosti provjeriti i promijeniti podatke unesene u Narudžbu kako bi mogao ispraviti eventualne pogreške nastale tijekom ispunjavanja Obrasca za narudžbu. Cijene robe su važeće kako su prikazane u trenutku slanja Narudžbe, osim u slučaju otkazivanja Narudžbe od strane Prodavatelja prema odredbama Pravila otkazivanja (vidi Pravila otkazivanja).

Kupac može izvršiti narudžbu robe i e-mailom, telefonom, osobno ili na drugi prikladan način pod uvjetima navedenim na sučelju.

Izbor modela obuće

Prije nego što odaberete model obuće, molimo uzmite u obzir svojstva tražena od odabranog modela, svrhu i uvjete u kojima se koristi (npr. vrsta sporta, tip površine itd.). Svaka vrsta obuće proizvodi se za određenu vrstu uporabe i njezina su svojstva prilagođena takvoj uporabi.

Pravim izborom vanjskog potplata osigurat ćete duži vijek trajanja obuće. Kratice koje označavaju modele obuće:

SG (Soft Ground) = mekane i vrlo mekane prirodne površine

FG (Firm Ground) = suhe prirodne površine

HG (Hard Ground) = vrlo tvrde suhe površine i golo tlo

AG (Artificial Ground) = razvijen s posebnim svojstvima za umjetne površine. Optimalan potplat za moderni umjetni travnjak

TF (Turf) = tvrd teren, umjetna trava; cipele su dizajnirane da izdrže bočni pritisak uzrokovan igranjem na umjetnoj travi

IN (Indoor) = aktivnosti u zatvorenom na glatkim lakiranim površinama (lakirani parketi)

HG J. (Hard Ground junior) = sve prirodne površine i tvrde površine (za dječju obuću)

Dobra veličina i oblik obuće

Prilikom odabira sportske obuće pazite da odabrana veličina točno odgovara potrebama vaših stopala. Pažljivo birajte vrstu cipele prema obliku i širini stopala, visini luka, visini rista i obliku kosti pete. Preporučuje se vrlo pažljivo isprobavati sportsku obuću. Stopalo mora biti čvrsto fiksirano kako bi se spriječilo kretanje stopala unutar cipele i naknadno oštećenje unutarnje podstave obuće u području pete. Nažalost, pogrešno odabran model, tip ili veličina obuće ne može biti razlog za kasnije žalbe!

Valjanost cijena

Cijene robe ažuriraju se svakodnevno, cijena svakog artikla može se provjeriti i vrijedi u trenutku slanja Narudžbe. Kupac će platiti Prodavatelju troškove pakiranja i dostave robe u navedenom iznosu, zajedno s kupoprodajnim iznosom. Ako nije izričito navedeno drugačije, smatra se da kupoprodajni iznos uključuje i troškove povezane s dostavom robe.

Ako se kupoprodajni iznos podmiruje u gotovini ili pouzećem, kupoprodajni iznos plaća se po primitku robe. Ako se kupoprodajni iznos podmiruje prijenosom novca, kupoprodajni iznos plaća se u roku od 7 dana od datuma Kupoprodajnog ugovora.

Ako se kupoprodajni iznos podmiruje plaćanjem bankovnom transakcijom, Kupac mora navesti varijabilni simbol plaćanja. U slučaju bezgotovinskog plaćanja, obveza kupca da podmiri kupoprodajni iznos izvršava se u trenutku prijenosa odgovarajućeg iznosa na račun Prodavatelja.

Akontacije

Određene vrste robe, koje se isključivo naručuju, mogu zahtijevati bespovratni predujam za kupnju, u standardnom iznosu od 100% nabavne cijene. Osoblje tvrtke će vas informirati o pojedinostima prilikom narudžbe.

Porezni dokument i jamstveni list

Porezni dokument uvijek je dio pošiljke ili osobne prodaje. Jamstveni list izdaje se ovisno o uvjetima službenog uvoznika. Ako pošiljka sadrži samo porezni dokument, taj dokument služi i kao jamstveni list.

Potrošač prihvaća činjenicu da Prodavatelj može najaviti potrošačke akcije "Poklon uz kupnju". Pravila ovih promocija možete pronaći OVDJE. Ova pravila čine sastavni dio Uvjeta i odredbi.

4. Jamstveni uvjeti i Pravilnik o žalbama za krajnje korisnike

Sva pitanja koja nisu ovdje regulirana regulirat će se Građanskim zakonikom i Zakonom o zaštiti potrošača, s važećim izmjenama i dopunama.

U slučaju da je roba kupljena u okviru pravnih osoba, prigovorima će se upravljati primjenjivim odredbama Građanskog zakonika, s važećim izmjenama i dopunama.

Prijem pošiljke

U slučaju da je način prijevoza dogovoren na poseban zahtjev Kupca, Kupac snosi rizik i potencijalne dodatne troškove povezane s takvim načinom prijevoza.

U slučaju da je Prodavatelj obvezan isporučiti robu, prema Kupoprodajnom ugovoru, na mjesto koje je Kupac odredio u narudžbi, Kupac je dužan primiti robu po isporuci. U slučaju da zbog Kupca roba mora biti isporučena više puta ili na drugi način od onoga koji je naveden u narudžbi, Kupac će podmiriti troškove povezane s ponovljenom isporukom robe i troškove povezane s drugim načinom dostave.

Kupac ne smije prihvatiti oštećenu pošiljku od vozača i treba se obratiti našem odjelu za pritužbe. U slučaju preuzimanja oštećene pošiljke, prigovor se rješava u suradnji s prijevoznikom.

Nakon prihvaćanja robe, Kupac bi trebao bez nepotrebnog odgađanja provjeriti robu i odmah pisanim putem prijaviti potencijalne nedostatke na e-mail adresu: info@11teamsports.hr (najbrži način) ili poštom na adresu poslovnice.

Način opisa oštećenja i ostale potrebne informacije navedene su u članku "Rješavanje pritužbi".

Prvo korištenje robe

Kupcu se preporučuje da pažljivo pročita upute za korištenje i pravilno se upozna s funkcijom robe prije prve upotrebe. Ako se roba koristi protivno uputama za korištenje, oštećenja koja su iz toga proizišla ne priznaju se kao oštećenja pod jamstvom. Upute za korištenje dio su Uvjeta i odredbi, a njihova opsežna verzija nalazi se u Prilogu br. 1, poglavlja Obvezujuća uputstva za korištenje i njegu obuće i Posebne upute za njegu gornjeg materijala. Ako želite dobiti upute u tiskanom obliku, molimo da to napomenete u bilješci uz Narudžbu.

Pravilno održavanje obuće koje produžava njezin vijek trajanja

     
 • Sportska obuća ne smije se prati u perilici! Koža i umjetni materijali mogu se oštetiti i njihova međusobna povezanost, struktura i svojstva promijeniti pranjem u perilici.
 •    
 • Modeli s gornjim materijalom od umjetne kože mogu se očistiti mekom četkom (stare četkice za zube su savršene) čak i bez vode, tzv. suho čišćenje.
 •    
 • Cipele se lako čiste. Postupite na sljedeći način: koristite toplu vodu, četku i sapun (ne koristite prašak za pranje rublja ili omekšivač); pažljivo uklonite prljavštinu.
 •    
 • Sportska obuća se nikada ne smije sušiti stavljanjem na grijač ili upotrebom visoke temperature (npr. sušilom za kosu), ne smije se postavljati blizu grijača, sušiti na suncu itd. Površina se mora polako sušiti - iznutra, u suprotnom može puknuti i otvrdnuti. Koža, sintetička koža, tehnički tekstil i ljepilo mogu se oštetiti izlaganjem toplini! Smanjit će se i vijek trajanja obuće.
 •    
 • Kvalitetno sušenje sprječava rast bakterija i gljivica, koji izazivaju neugodan miris i gljivična oboljenja.
 •    
 • Znoj sadrži kiseline koje s vremenom mogu oštetiti obuću; stoga se preporučuju kvalitetne čarape.
 •    
 • Kako biste spriječili neugodne mirise, posipajte unutrašnjost cipela soda bikarbonom ili koristite profesionalno sredstvo za njegu stopala.
 •    
 • Sušenje obuće: mokre cipele napunite novinskim papirom i osušite na sobnoj temperaturi.
 •    
 • Kako biste smanjili promjene u obliku obuće, koristite kalupe za cipele.
 •    
 • Ne sastavljajte cipele dok se svi njihovi dijelovi ne osuše (uključujući vezice).
 •    
 • Obuću koristite samo za onu vrstu sporta za koju je namijenjena.
 •    
 • Nosite cipele čvrsto vezane kako biste spriječili pomicanje stopala unutar cipele i naknadno oštećenje unutarnje podstave na području pete. Vežite vezice do posljednje rupe kako se ne bi oštetila tkanina ili metalne ušice.
 •    
 • Uvijek nosite potpuno suhe cipele; opetovana upotreba mokre ili vlažne obuće značajno smanjuje njezin vijek trajanja!
 •    
 • Obuća se nakon nošenja u vlažnom okruženju mora potpuno osušiti. Ne stavljajte vlažnu obuću u plastične vrećice.

Kad obuvate i skidate cipele, odvežite vezice. Tijekom navlačenja cipela, koristite žlicu za obuvanje. Gaženje vanjskog dijela pete i njegovo deformiranje smanjit će vijek trajanja cipele i ograničiti njezinu sposobnost zaštite pete i gležnja.

POSEBNE UPUTE ZA NJEGU GORNJEG MATERIJALA

KOŽA: Za najbolje rezultate potrebno je očistiti kožne cipele, tretirati ih kremom i polirajućim sredstvom te impregnirati prije prve upotrebe. Za čišćenje kožnih cipela koristite sredstvo za čišćenje kože ili malu količinu kvalitetnog sapuna. Nanesite kvalitetno sredstvo za njegu cipela nakon sušenja. Uvijek se pridržavajte uputa proizvođača. Nanesite polirajuće sredstvo za cipele neutralne boje ili nešto svjetlije nijanse od boje cipela. Nikad nemojte nanijeti polirajuće sredstvo na mokre cipele! Na kraju nanesite impregnirajući sprej, pogotovo ako će obuća biti izložena ekstremno vlažnom uvjetima, blatu ili masnoći.

ANTILOP I NUBUK:Obuća izrađena od antilopa i nubuka zbog svojih vlakana posebno je sklona prljanju. Prije prve upotrebe, nanesite kvalitetan sprej za impregnaciju na bazi silikona za antilop/kožu i ponovite tretman u trenutku kada se voda prestane kondenzirati u kapljice na površini cipela. Redovito čistite obuću sredstvom za čišćenje na bazi otapala. Ne nosite antilop i nubuk za izuzetno kišnog vremena ni u vlažnom okruženju.

MESH:Obuća izrađena od mrežaste tkanine bit će otpornija na prljanje ako je prije prve upotrebe tretirana silikonskim impregnirajućim sprejom.

Prava iz odgovornosti za materijalne nedostatke, uvjeti za utvrđivanje takvih prava

Prava i obveze stranaka u vezi s neispunjavanjem odgovornosti za nedostatke uređuju se općenito obvezujućim zakonskim propisima (posebno odredbama članaka 1914. do 1925., 2099. do 2117. i 2161. do 2174. Građanskog zakonika). Prodavatelj je odgovoran Kupcu osigurati robu koja nema nedostataka u trenutku preuzimanja iste. Prodavatelj posebno jamči Kupcu da u trenutku prihvaćanja robe od strane Kupca:

roba ima svojstva određena između stranaka; ako takva odredba nedostaje, roba ima svojstva koja je opisao Prodavatelj ili proizvođač ili ona koja očekuje Kupac s obzirom na prirodu robe i na temelju oglašavanja Prodavatelja ili proizvođača;

roba je prikladna za svrhu koju je Prodavatelj izjavio ili za svrhu u kojoj se takva roba obično koristi;

kvaliteta i dizajn robe su u skladu s propisanim uzorkom ili obrascem, u slučaju kada su kvaliteta ili dizajn bili određeni prema propisanom uzorku ili predlošku;

količina, veličina ili težina robe su u skladu sa zahtjevom;

roba je u skladu sa zahtjevima zakonskih propisa.

Odredbe gornjeg članka ne primjenjuju se na oštećenje robe koja se prodaje po nižoj cijeni zbog takvog oštećenja, na uobičajeno trošenje i habanje uzrokovano uobičajenom uporabom, u slučaju rabljene robe, na oštećenje koje odgovara stupnju istrošenosti ili habanja u trenutku prihvaćanja od strane Kupca, ili ako ono proizlazi iz prirode robe.
Pravo iz odgovornosti za materijalne nedostatke ne primjenjuje se na nedostatke nastale kao rezultat korištenja koje nije u skladu s uputama za korištenje, nedostatke nastale mehaničkim oštećenjima ili prirodnom katastrofom (voda, pijesak, vatra itd.).
Prodavatelj ne snosi odgovornost za štetu nastalu uslijed rada ili kvara proizvoda.
Trenutak podnošenja prigovora je trenutak u kojem Prodavatelj primi navedenu robu od Kupca.

Kupac ima pravo koristiti pravo iz odgovornosti za materijalne nedostatke robe široke potrošnje u roku od 24 mjeseca od prijema robe; ovo se razdoblje može produžiti izjavom na jamstvenom listu. Ako se jamstveni rok produlji, Prodavatelj će odrediti uvjete i opseg produljenog jamstva u jamstvenom listu. U slučaju da garancijski list ne postoji, porezni dokument (račun) služi istoj svrsi. Datum prodaje naveden je u potvrdi o prodaji ili, ovisno o slučaju, na jamstvenom listu.

Rješavanje pritužbi

Kupcu se savjetuje da postupi na sljedeći način u slučaju pritužbe u vezi s robom kupljenom od Topforsport s.r.o.:

 • Preporučujemo da pošaljete e-mail s nazivom proizvoda i detaljan opis razloga za žalbu na info@11teamsports.hr. Kupac će biti obaviješten kako dalje postupati.
 • Prijavljena roba može se poslati poštom na adresu Topforsport s.r.o.
 • Molimo dostavite sve dijelove koji se mogu odnositi na prijavljeni kvar zajedno s robom, priložite točan opis kvara ili, ovisno o slučaju, dokaz o kvaru koji se pojavljuje na neredovitoj osnovi, kontakt podatke (broj telefona, e-mail adresa), specifikaciju o onome na što želite položiti pravo u vezi s pritužbom, potvrdu o prodaji (kopija) i jamstveni list.
 • Pošiljka s prijavljenom robom treba biti isporučena u odgovarajućem sigurnosnom paketu kao osigurana pošiljka (ne kroz plaćanje dospijećem).

Gore navedene preporuke neće utjecati na mogućnosti i prava potrošača prema Građanskom zakoniku i Zakonu o zaštiti potrošača, s izmjenama i dopunama, a svrha je preporuka omogućiti rješavanje reklamacija u najkraćem mogućem roku.

Prodavatelj izdaje pisanu potvrdu (zapisnik o prigovoru) u kojoj se navodi datum korištenja prava iz odgovornosti za materijalne nedostatke, potvrda o popravku i njegovom trajanju i, ovisno o slučaju, način rješavanja reklamacije.

Pritužbe se rješavaju, a kvarovi uklanjaju bez nepotrebnog odgađanja i najkasnije u roku od 30 dana od datuma prigovora, osim ako se Prodavatelj i Kupac ne dogovore o duljem razdoblju. Ukoliko nije ništa poduzeto nakon isteka tog razdoblja, Kupac ima pravo zatražiti odgovarajući popust od kupoprodajnog iznosa ili odustati od Kupoprodajnog ugovora.

Odbijanje žalbi

Promjena robe nastala kao rezultat uobičajenog trošenja i habanja, nepravilne uporabe ili neovlaštene intervencije neće se smatrati nedostatkom. Nepravilnom uporabom posebno se smatra uporaba modela obuće dizajniranog za određene površine u sukobu s navedenom upotrebom.

 • Uporaba futsal cipela za floorball razlog je za odbijanje prigovora; floorball cipele bolje su zaštićene na području vanjske strane stopala, a posebno na prednjem dijelu stopala, što sprječava habanje.
 • ako se obuća za dvorane koristi na tvrdim površinama kao što su beton, asfalt ili betonske površine obojene nano slojevima od posebne gume, onda je to u suprotnosti s njihovom namjenom. Takve površine su potpuno neprikladne za dvoransku obuću!
 • Uporaba cipela s oznakom SG, FG, HG ili IN (vidi Izbor modela obuće) na umjetnoj travi također je razlog za odbacivanje prigovora. Za umjetne travnjake koristite modele s oznakom AG.
 • Obuća oštećena kao posljedica fizičkih anomalija (Haglundov deformitet, neispravan udarac nogom itd.) ne može biti predmet žalbe.
 • Ako se oštećenje ne prijavi nakon prvog pojavljivanja ili ako se neispravan proizvod nastavi koristiti, žalba će biti odbačena.
 • Mehanička oštećenja koja se sastoje u struganju gornjeg materijala, npr. kao rezultat trljanja jedne cipele o drugu ili gaženja cipele od strane drugog igrača tijekom igre ne može se priznati kao opravdan zahtjev.
 • Posebna osobina nogometnih cipela od prave kože: male pukotine mogu se pojaviti između vanjskog potplata i
 • gornjeg materijala. Ovo je normalno habanje koje ne sprječava normalnu upotrebu cipela.
 • Ako se obuća od sintetičkih materijala suši na pogrešan način (vidi Pravilno održavanje obuće), potplat se može oguliti.
 • Gornji materijal može trajati dvostruko dulje od međupotplata; nakon što se punjenje međupotplata istroši, cipele treba zamijeniti. Ako se obuća koristi za zahtjevne i česte sportske aktivnosti, posebno trčanje, takva se situacija može pojaviti svaka 3 do 4 mjeseca.

Prema tome, žalbe se mogu podnijeti samo u slučaju oštećenja uzrokovanih greškom u materijalu ili pogrešnom proizvodnom tehnologijom.

Troškovi prigovora

U slučaju neopravdanog (i stoga odbačenog) prigovora, Kupac pristaje platiti Prodavatelju opravdane troškove Prodavatelja povezane s postupkom žalbe izvan uobičajenog načina podmirenja (posebno troškove vlastitog stručnog mišljenja, troškove pravnog zastupanja itd.). Prava Kupca da mu se podmire troškovi povezani s uspješnim žalbenim postupkom reguliraju se primjenjivim odredbama Građanskog zakonika.

5. Pravila otkazivanja narudžbe

Otkazivanje narudžbe od strane Kupca

Kupac može otkazati narudžbu telefonom (01 777 6116) ili e-poštom info@11teamsports.hr do trenutka kada naše osoblje organizira prijevoz s Kupcem. Molimo Vas da u pisanom otkazivanju narudžbe navedete broj narudžbe. Broj narudžbe naveden je u automatskom odgovoru, koji dobijete na svoju e-mail adresu nakon uspješne narudžbe.

Otkazivanje narudžbe od strane Prodavatelja

Prodavatelj zadržava pravo otkazati narudžbu ili njezin dio u sljedećim slučajevima:

Roba se više ne proizvodi ili se ne isporučuje ili je dobavljač značajno promijenio cijenu; a također u slučaju očite pogreške u cijeni robe (tj. cijena se očito razlikuje od cijene uobičajene za ovu vrstu proizvoda). Očita pogreška u cijeni robe je npr. cijena niža za 60% od cijene uobičajene za ovu vrstu proizvoda. Ukoliko dođe do takve situacije, Prodavatelj će odmah obavijestiti Kupca kako bi se dogovorili o daljnjim radnjama.

Prodavatelj ima pravo ne potvrditi narudžbu ili odustati od narudžbe (vidi Odustajanje od Kupoprodajnog ugovora zaključenog putem komunikacije na daljinu)

6. Odustajanje od Kupoprodajnog ugovora zaključenog putem komunikacije na daljinu

Prodavatelj omogućuje kupcu produženi rok za povrat robe bez navođenja razloga izvan zakonskog roka, odnosno 30 dana od dana preuzimanja robe. Kupac mora u tom roku poslati prodavatelju odustajanje od ugovora. Prodavatelj može najaviti potrošačke događaje kako bi dodatno produljio ovo razdoblje. Kupac je dužan robu vratiti prodavatelju bez odgađanja, najkasnije u roku od 14 dana nakon slanja odustajanja od ugovora.

Prodavatelj će Kupcu vratiti novac u roku od 14 dana od Kupčeva odustajanja od Kupoprodajnog ugovora, međutim, najranije po primitku vraćene robe ili ako Kupac dokaže da je vraćena roba poslana Prodavatelju. Povrati se odnose samo na robu, a ne na uslugu (kao što su Ekspresni povrat novca, Produženo vrijeme povrata itd.).

Osim povrata kupoprodajnog iznosa, Kupac ima pravo i na povrat troškova vezanih za prijevoz robe, ali po maksimalnoj cijeni najjeftinijeg prijevoza koju nudi Prodavatelj. Troškove povezane s povratom robe snosi Kupac.

Za odustajanje od Kupoprodajnog ugovora Kupac može koristiti predložak Prodavatelja, koji je prilog Uvjetima i odredbama. Preporučujemo odustajanje na način da Kupac pošalje obavijest na e-mail adresu Prodavatelja info@11teamsports.hr ili na poštansku adresu Prodavateljeve tvrtke

Topforsport s.r.o., Ječná 15, 120 00 Praha 2

OIB No.: 29213291, PDV ID No.: CZ29213291

Od Kupca se traži da u obavijesti o odustajanju bude naveden broj narudžbe, varijabilni simbol i datum kupnje te da dostavi potvrdu o prodaji.

Kupac prihvaća da sukladno članku 1837. Građanskog zakonika, između ostalog, ne može odustati: od Kupoprodajnog ugovora za isporuku robe koja je prilagođena željama Kupca ili njegove osobe; od Kupoprodajnog ugovora za isporuku robe koja je podložna brzom propadanju, kao i robe koja je nakon isporuke neopozivo pomiješana s drugom robom; od Kupoprodajnog ugovora za isporuku zapečaćene robe koju je potrošač izvadio i koja se iz higijenskih razloga ne može vratiti; te od Kupoprodajnog ugovora za isporuku audio ili video zapisa ili računalnih programa ako je originalna ambalaža bila skidana.

Odustajanje od Kupoprodajnog ugovora može se odbiti ako je robu kupio poduzetnik ili pravna osoba. U tom se slučaju primjenjuju odgovarajuće odredbe Građanskog zakonika.

Kupac prihvaća da ako je vraćena roba oštećena, korištena ili čak djelomično potrošena, Prodavatelj ima pravo na naknadu za nastalu štetu. Kupac prihvaća da će iznos naknade utvrditi Prodavatelj s obzirom na stanje vraćene robe, a ako Prodavatelj ocijeni kako roba nije u stanju u kojem je može vratiti u prodaju, iznos naknade jednak je nabavnoj cijeni. Zahtjev za naknadu štete Prodavatelj može jednostrano podnijeti protiv Kupčevog zahtjeva za povrat kupoprodajnog iznosa.

U slučaju da Kupac uz kupljenu robu dobije i poklon, a Kupac odustane od Kupoprodajnog ugovora, Kupac će poklon zajedno s robom vratiti Prodavatelju.

Ako je prilikom narudžbe korišten kod s popustom, cijena kupona oduzet će se od iznosa koji se vraća u slučaju djelomičnog povrata.
U slučaju vraćanja pune narudžbe, bit će vraćen konačni uplaćeni iznos.

7. Ostale usluge

Brzi povrat novca:

Kupcu se nudi "Ekspresni povrat novca" u košarici. To znači da se, dok kupac naručuje, prodavatelj obvezuje vratiti uplaćeni iznos u slučaju oštećenja, gubitka pošiljke ili robe tijekom transporta, odmah po saznanju. Ne možete otkazati ovu uslugu.

Produženo vrijeme povrata:

Plaćanjem ove usluge kupac ima pravo vratiti robu bez navođenja razloga na duži vremenski period. Standardni rok povrata (članak 6. Uvjeti poslovanja) se u okviru ove usluge dodatno produžuje za još 30 dana. Razdoblje povrata je dakle 60 dana ili čak i duže ako potrošački događaj produži navedeno razdoblje.

Čak i za robu vraćenu izvan zakonskih rokova, prodavatelj zadržava uvjet da se roba ne smije koristiti, isteći, djelomično ili potpuno potrošiti ili oštetiti izvan uobičajenog pregleda robe nakon prihvaćanja proizvoda. Robu je potrebno vratiti u originalnom pakiranju i s netaknutim oznakama. Nije moguće odustati od pružanja ove usluge.

8. Završne odredbe

Nevaljanost odredbe ovog dokumenta ili bilo kojeg ugovornog sporazuma između stranaka ne utječe na valjanost i djelotvornost preostalih odredaba.

Predložak obavijesti o odustajanju od Kupoprodajnog ugovora je priložen dokumentu.

Ovi Uvjeti i odredbe se ne primjenjuju na slučajeve kada je osoba koja namjerava kupiti robu od Prodavatelja pravna osoba ili osoba koja robu naručuje u okviru svog poslovanja ili unutar svoje samostalne djelatnosti.

Ovi Uvjeti i odredbe, uključujući Pravilnik o žalbama, postaju valjani 11. ožujka 2015. Pridržano je pravo na promjene Pravilnika o žalbama i Uvjeta i odredbi.