Nike Blueprint

Blueprint označava temelji plan. A također i za najnoviju kolekciju Nike kopački. Kakav je to plan? Za osvajanje terena, naravno.

Trebali biste izraditi vlastiti plan kako to učiniti. Ali možete nositi najnovije iz Nike odjela kopački dok to radite. U Nikeu su se vratili na sami početak na svojoj ploči za crtanje, što drugo možete napraviti, kad želite poboljšati jedan od najlegendarnijih pari kopački ikada - Mercurials. Ovo je prvi koji će biti predstavljeni unutar kolekcije. Phantom i Tiempo će uskoro uslijediti.  Ove svijetloplave ljepotice prvi su odjenuli Cristiano Ronaldo i Kylian Mbappé te Sam Kerr od žena Chelseaja. A možda i vi?

Što je novo?

Je li ovo nova generacija? Odlično pitanje, hvala. Broj generacije je i dalje 8 na Nike Mercurial Superfly i 14. na Mercurial Vaporu, tako da ne baš. Riječ je uglavnom o novoj generaciji dizajna. Zato što su ove kopačke redizajnirane kako bi se još više naglasila njihova najveća snaga - brzina. Ključni dijelovi kopačke, za precizan dribling, dodavanja i udarce, istaknuti su kontrastnim bojama. Peta je također dobila novi izgled kada su ‚Speed ​​wings‘ zamijenjeni Mercurialom M u prstenu. Prilično jedinstven je i Swoosh sa strane, napravljen od 30 slojeva.  Blueprint kolekcija također implementira druge specijalizirane elemente za još bolju izvedbu .

Blueprint

Tehnologija

Nije bilo suzdržavanja kada je u pitanju tehnologija.  ACC, kontrola u svim uvjetima dolazi prirodno. Tekstura koja pokriva cijeli gornji dio, Vaporposite,također pomaže u pravilnoj kontroli lopte bez obzira na vremenske prilike. Inovativni responzivni potplat jamči najbolji mogući odgovor na dribling i promjene smjera pri velikim brzinama. Dok NikeGrip pouzdano drži vaše stopalo na mjestu unutar kopačke. A za još bolju povezanost stopala i kopačke tu je  Flyknit završetak nalik na čarapu, koji se nalazi na Mercurial Superflyu. Dok se Vapor drže klasičnog niskog dizajna. 

Što možete izabrati?

Osim varijante do gležnja, prirodno možete birati prema vrsti potplata koja vam je potrebna. Treba li vamklasična kopačka za tvrdu podlogu, ili one zaumjetnu podlogu,ili nešto još jače? Obje verzije za meko tlo, bilo da je Mercurial Vapor 14 Elite SG-Pro, ili Mercurial Superfly 8 Elite SG -Pro AC opremljene su Anti-clog tehnologijom koja odbija blato i prljavštinu s potplata. I kao što je već spomenuto, dolazi još više iz kolekcije Blueprint.

Superfly & Vapor

Na poslijetku, iako to nije potpuno nova generacija Mercurial, Phantom ili Tiempo kopački, Nike je napravio dobar posao. Atraktivan dizajn dobro je nadopunjen najnovijim tehnologijama koje kopačke danas mogu imati. Što bismo više mogli tražiti? Što kažete na besplatnu torbu!? To je uključeno.