Tipovi potplata na kopačkama

Tipovi potplata na kopačkama

27. 7. 2020 3 min. čitanja

Koje su različite vrste potplata na kopačkama i koji je pravi za vas?

Kažu, ako mislite igrati kao pro također morate razmišljati i pripremati se kao pro. Pravi izbor kopački svakako je prioritet jer uvijek morate biti spremni bez obzira na kojoj površini igrali. Ne dopustite da bilo što utječe na vašu izvedbu i dominirajte terenom bez obzira na uvjete. U današnjem blogu objasniti ćemo vam različite vrste potplata i koje odabrati kako biste iz svake igre izvukli najbolje.

Tvrdi teren (Firm Ground - FG)

FG kopačke su izuzetno svestrane – igrači svih razina pokazuju svoje vještine u njima, od vikend školice to Champions lige. Fiksirani plastični čepovi pružaju idealnu trakciju na čvrstim podlogama i veliku dozu udobnosti pa će sati koje u njima provedete tijekom treninga i utakmica biti još ugodniji.

Nike Mercurial Superfly SafariNike Mercurial Superfly Safary

Meki teren (Soft Ground - SG)

Dobrih starih šest metalnih čepova. SG kopačke su prikladne za teške terene, a u ovim kopačkama će vam biti mnogo lakše igrati na mekanim i vodom natopljenim travnjacima. Kako nogomet postaje brži sa svakom utakmicom, čak i najmanje proklizavanje može imati fatalne posljedice. Da bi izbjegli takve situacije, SG kopačke omogućavaju bolje prianjanje i maksimalnu stabilnost.

Nike Tiempo LegendNike Tiempo Legend

Anti-Clog i SG-PRO

Ovo je dobar kompromis između FG i SG kopački. Uz šest metalnih one imaju i nekoliko kraćih, plastičnih čepova što ih čini mješavinom dvaju prethodno spomenutih tipova potplata. Ovisno o tome u kakvom stanju je podloga, mogu se koristiti metalni čepovi različitih duljina, što ih čini prikladnima za više različitih terena. Anti-Clog je Nikeova inovacija koja koristi SG-PRO potplate uz dodatak tehnologije koja sprječava nakupljanje blata.

Nike PhantomVSN AnticlogNike PhantomVSN Anticlog

Sintetička trava (Astro turf - TF)

Ako želite dominirati na sintetičkoj travi, ulici ili drugim tvrdim podlogama, onda su TF kopačke pravi izbor za vas.

Nike Mercurial Vapor TFNike Mercurial Vapor TF

Umjetna trava (Artificial Grass - AG)

Slične AG kopačkama, ali mnogo bolje opremljene za moderne 3G terene s umjetnom travom, koji su puno sličniji pravim travnjacima nego starijim 3G terenima. Potplati izgledaju više manje jednako kao i kod AG modela, ali imaju posebno oblikovane kraće čepove koji poboljšavaju trakciju i stabilnost na umjetnoj travi.

Nike Mercurial Vapor AG

Nike Mercurial Vapor AG

Dvorane (Indoor Court - IC ili IN)

Bez obzira jeste li nogometaš ili samo s vremena na vrijeme u dvorani zaigrate nogomet, "sticky" kopačke koje ne ostavljaju tragove su za vas osnova.

Sálovky Nike React GatoSálovky Nike React Gato

COPA PURE.1 SG
adidas
ZOOM SUPERFLY 9 ELITE CR7 SG-PROAC
nike
PREDATOR ACCURACY+ FG
adidas
Novo
X SPEEDPORTAL+ FG
adidas
Novo
COPA PURE+ FG
adidas
COPA PURE+ FG
adidas
Novo
COPA PURE+ FG
adidas
MORELIA NEO III BETA JAPAN FG
mizuno
Mercurial Zoom Superfly 9 Elite CR7 FG
nike
ZOOM SUPERFLY 9 ELITE SG-PROAC
nike
ZOOM SUPERFLY 9 ELITE FG
nike
X SPEEDPORTAL.1 FG
adidas
Održivost
Prethodni
Sljedeći