End of Season Sale - Uštedi do 60 % na odabranim proizvodima -- days --:--:-- KUPI ODMAH

Najbolji nogometni filmovi ikad snimljeni

Bijeg u pobjedu (Escape to Victory, 1981)

Bijeg u pobjedu, ili jednostavno Victory (Pobjeda) kako nosi ime u SAD-u, je akcijska-avantura koju je režirao cijenjeni John Huston, čija radnja se odvija tijekom Drugog svjetskog rata. Radnja opisuje neprilike u kojima se nalaze ratni zatočenici dok kuju planove za bijeg od Nijemaca, dok se u isto vrijeme spremaju za prijateljsku nogometnu utakmicu sa njima.

U filmu glumi nekoliko velikih filmskih zvijezda, poput Michaela Cainea, više puta nominiranog za nagradu Oskar, te poznatog Silvestra Stallonea (Rocky), koji je ujedno i glavni glumac. Važno je spomenuti da u filmu glume i svjetski poznati nogometni velikani, pobjednik Svjetskog kupa Bobby Moore te Pele, kao i mnogi drugi profesionalni igrači.

Gol! (Goal!, 2005)

Koliko daleko bi išli da bi živjeli svoje snove? Kada Santiago Munez (Becker) dobije priliku života, on mora napustiti svoju obitelj, život u Los Angelesu i sve što poznaje kako bi otputovao na drugi kraj svijeta u Englesku i sasvim nepoznat svijet-- uzbudljiv, dinamičan i glamurozan svijet međunarodnog nogometa.

Gol! publiku uvodi u nezaboravnu, uzbudljivu akciju najpopularnijeg sporta na svijetu uz pojavljivanje megapopularnih nogometnih zvijezda.

 

Goal! The Dream Begins

Arseneovih jedanaest (Arsene’s XI, 2007)

Arseneovih jedanaest je iskreni DVD intervju u kojem Arsene Wenger govori o jedanaest Arsenalovih igrača koji su pomogli stvarati povijest, onih koji su igrali najviše utakmica na svojim pozicijama pod njegovim vodstvom. Jedanaest veličanstvenih godina, jedanaest najboljih igrača. Uvid u um Arsenea Wengera.

Kad je urbani francuz, Arsene Wenger, došao u Highbury Marble Halls i postao Arsenalov menadžer (neupućeni) tabloidski naslovi su postavljali pitanje "Tko je uopće taj Arsene?". Jedanaest godina kasnije, Arsenalovi fanovi i ljubitelji nogometa diljem svijeta su navikli na stil igre koji je omogućio brojne velike trofeje i koji se smatra pravim prikazom predivne igre u svom umjetničkom vrhuncu.

Huligani (Green Street Hooligans, 2005)

Nakon što je nepravedno protjeran sa Sveučilišta Harvard, Amerikanac Matt Buckner nalazi utočište u domu svoje sestre u Engleskoj. Kada se ondje smjestio, postaje prijatelj s njenim šogorom (Pete Dunham) koji ga upoznaje s podzemnim svijetom Britanskih nogometnih huligana.

Matt uči kako se zauzeti za sebe kroz prijateljstvo koje se razvija u sjenama ovog tajnog i često nasilnog svijeta. Huligani su priča o odanosti, povjerenju i ponekad brutalnim posljedicama života na rubu.

Prokleti United (The Damned United, 2009)

S radnjom smještenom u 1960-im i 1970-im godinama, Prokleti United je priča, puna konfrontacija i crnog humora, o 44 dana karijere Briana Clougha kao menadžera aktualnih prvaka engleskog nogometa, Leeds Uniteda, osuđenom na propast. Unitedov tim je prethodno završio najuspješniju sezonu u povijesti nogometnog kluba, pod vodstvom Cloughovog najvećeg neprijatelja Dona Reviea. Mnogi su film shvatili kao prikaz novog agresivnog i ciničnog stila nogometa, hvalospjev principijelnom, a ipak drečavom Cloughu, koji je postigao zapanjujući uspjeh kao menadžer Hartlepoola i Derby Countya. On je svojom vizijom izgradio ove timove uz vjernog zamjenika Petera Taylora. Prihvativši posao za Leeds, bez Taylora kao desne ruke i uz promjene u postavi, od kojih je Clough mnoge još vidio kao Donove dečke, došlo je do nenagoviještenog testiranja Cloughove ratobornosti i briljantnog intelekta u ova 44 dana. Ovo je priča- priča o Prokletom Unitedu.

The Damned United

Lekcije sna (Lessons of a Dream, 2011)

Mladi Konrad Koch (Daniel Brühl) 1874. dobiva posao kao učitelj Engleskog jezika u strogoj njemačkoj školi za dječake. Kako bi u njima probudio malo entuzijazma za strani jezik, Koch koji je diplomirao na Oxfordu, pribjegava neobičnim sredstvima i upoznaje svoje učenike sa zanimljivim sportom koji dolazi iz Britanije- nogometom. Nažalost, Kochove nekonvencionalne metode mu uskoro stvaranju mnogo neprijatelja: utjecajne roditelje, lokalne dušebrižnike, ali povrh svega, njegove kolege, koji vjeruju samo u Spartansku disciplinu. Uskoro ga se svi žele riješiti pod svaku cijenu, ali njegovi učenici preuzimaju inicijativu...

Nogometna groznica (Fever Pitch, 1997)

Budućnost romantične veze između učitelja engleskog jezika opsjednutog nogometom i njegove kolegice sa drugačijim ciljevima na umu, ovisi o sudbini lokalnog tima koji nije osvojio kup u zadnjih 18 godina. Ova romantična komedija sadrži elemente autobiografije britanskog autora Nicka Hornbyja iz 1992.

Both absolute classics and less-known pieces. We picked for you the best football movies ever made. Apsolutni klasici i manje poznati uradci. Izabrali smo za vas najbolje nogometne filmove ikad snimljene.