MIDSEASON SALE - 25 % − 80 % popusta na gotovo sve -- days --:--:-- KUPI SADA

Danas nema mnogo igrača koji nikada nisu kročili na umjetnu travu. Momčadi koriste ovu podlogu  posebno zimi, na njoj se igraju utakmice 5 na 5 tijekom cijele godine, a na njoj su se igrale i neke utakmice Lige prvaka. Međutim, ne znaju svi da postoje kopačke napravljene posebno za umjetnu travu.

AG = kopačke za umjetnu travu

AG kratica znači 'artificial ground,' pa je prilično jasno da su ove kopačke namijenjene igranju na njemu. Zašto ne koristite obične FG (firm-ground) kopačke na umjetnoj travi objašnjavamo malo dalje u članku. Sada se usredotočimo na AG kopačke. Kopačke za umjetnu travu imaju, u odnosu na klasične FG kopačke izdržljiviji potplat, veću količinu (šupljih) klinova, koji su zaobljenijeg oblika. Posebno su dizajnirani kako bi prevladali izazove umjetne površine i pružili najbolje moguće prianjanje i potporu. Razliku između AG i FG kopački možemo prepoznati na prvi pogled:

AG vs FG

Zašto ne igrati u FG kopačkama na umjetnoj travi?

Odgovor na ovo pitanje je prilično jednostavan - nisu stvorene za to. Kao prvo, postoji povećan rizik od ozljeda i nije pokriven jamstvom. Vidite, umjetna trava stvara mnogo više topline od prirodne trave. A budući da potplati i čepovi FG kopački ne mogu izdržati te temperature dugoročno, neće trajati tako dugo ili bi se čak mogli prilično brzo oštetiti, osobito u proljeće i ljeto. Umjetna trava također pruža bolje prianjanje. Toliko, da viši i tvrđi klinovi FG kopački mogu zagristi i zakačiti se za nju, plastične vlasi trave i gumeni granulat, toliko dobro , da to vaši ligamenti možda neće moći podnijeti kada naglo promijenite smjer. A to sigurno ne želite.

Kopačke za travnjak mogu se koristiti i na AG, prilično udobno, ali njihov je potplat dizajniran prvenstveno za terene s puno nižim profilom. I stoga vam nikada neće pružiti tako dobro prianjanje i podršku kao AG kopačke. To se najbolje može naučiti na mokroj ili malo smrznutoj umjetnoj travi.

AG Kopačke za djecu

Pravi korak je vrlo važna za svakog sportaša, uključujući i djecu. Dok FG kopačke nisu prikladne za umjetne terene, AG kopačke se mogu koristiti na prirodnoj travi. U ponudi imamo veliki izbor AG kopački za djecu kao i neke univerzalne/hibridne kopačke, koje kombiniraju najbolje od to dvoje i prikladne su za igru na svim vrstama trave. S gledišta roditelja, ako vaš mladi talent često prelazi s umjetne na prirodnu travu, ovo bi moglo biti, s obzirom na cijenu, najbolje rješenje.

Zaključak...

Ako redovito igrate na umjetnoj travi i želite tamo imati najbolju moguću izvedbu , ulaganje u AG kopačke je prijeko potrebno. Pružaju vam najbolju podršku, prianjanje i sigurnost na ovoj modernoj površini, osiguravajući vam najbolje iskustvo igre. A o tome se ovdje radi. Volite igru!