Kako odabrati kopačke

Kopačke su osnovni komad opreme svakog nogometaša. Pravi par kopački može poboljšati tvoju učinkovitost, pružiti udobnost i smanjiti rizik od ozljeda na terenu. Ipak, s obzirom na veliki izbor, odabir pravog para može biti pravi zadatak. U ovom ćemo te vodiču provesti ključnim značajkama koje trebaš imati na umu prilikom odabira i pomoći ti odlučiti i odabrati idealne kopačke za tvoj stil igre.

Odabir prave veličine

Veličina kopački ključna je za udobnost. Naravno, treba biti dovoljno mjesta za palac, ali kopačke ne bi smjele biti prekomotne. Trebaš tražiti kopačke koje usko pristaju uz srednji dio stopala i udobno ga obavijaju. Tako možeš osigurati iznimno dobar osjećaj za loptu. Također, provjeri tablice veličina različitih brendova koje su dostupne uz odabrane kopačke. U idealnom bi slučaju kopačke trebale savršeno pristajati da ih uopće ne osjećaš na nogama.

Mercurial

Odaberi pravi potplat

Trebaš kopačke za pravu travu, umjetnu travu ili za dvoranu? Kopačke za tvrdi teren (FG) najčešće su i koriste se za tvrde, prirodne terene. Tu su i SG ili SG-PRO kopačke za mekše podloge, kopačke za sintetičke podloge ili dvoranske kopačke.

PhantomGX Sole

Razmotri cijenu

Želiš igrati i izgledati kao profesionalac ili ti je osnovna oprema dovoljna? Svaki brend nudi proizvode u nekoliko linija i pokriva sve razine od početničkih do profesionalnih. Ako ne ciljaš tako visoko, već igraš za razonodu ili ti je budžet ograničen, odaberi neki od osnovnih modela. Ako su tvoje ambicije ipak visoke i želiš poboljšati svoju učinkovitost na terenu pod svaku cijenu, uloži u profesionalne kopačke. One su izrađene koristeći najnovije tehnologije za maksimiziranje izdržljivosti, brzine, preciznosti i udobnosti, a istovremeno su lagane. Ovakve kopačke zasigurno će podići tvoju igru na novu razinu!

Pokaži svoj stil igre

Danas globalni brendovi dizajniraju svoje kopačke prema različitim stilovima igre za igrače na različitim pozicijama. Nike i adidas odlični su primjeri.

Ti si krilo s iznimnim ubrzanjem i nezaustavljivi si? Onda su Nike Mercurial kopačke savršen izbor za tebe! Njihovo posebno Vaporsite+ gornjište i Zoom Air jedinica u potplatu znače da te nijedan branič neće moći uhvatiti. Provjeri naš vodič za Nike Mercurial u kojemu obrađujemo tehnologije i uspoređujemo kopačke Mercurial serije da znaš koju cijenu odabrati.

Ako su ti preciznost i točnost najvažniji od ičega, onda odaberi Nike Phantom GX. Imaju revolucionarno gornjište koje se zove Nike Gripknit i pomoći će ti uvijek pogoditi metu. 
A za igrače koji uživaju igrati s loptom i vole precizna dodavanja, kopačke Nike Tiempo s gornjištem od klokanove kože prava su opcija i pružaju neusporedivu udobnost.

Heatspawn Pack

Na sličan način svoje kopačke rangira i adidas. Kopačke adidas X dizajnirane su za eksplozivne igrače te pomažu ostvariti brzinu, agilnost i preciznost. 
Ako te zanimaju kontrola nad loptom i preciznost, adidas Predator prave su kopačke za tebe. Njihovi gumeni High-Definition Grip elementi osigurat će ti samopouzdanje s loptom u svim uvjetima. 
Konačno, adidas Copa model nudi klasični kožni stil i udobnost s fokusom na kontakt s loptom.

Ako još uvijek ne znaš koje su kopačke najbolje za tebe, izradili smo vodič o najboljim kopačkama za svaku poziciju

Odabir pravih kopački može značajno utjecati na tvoju učinkovitost i samopouzdanje na terenu. Razmatranjem faktora poput prave veličine, terena, budžeta i stila igre svakako ćeš biti bliže donošenju prave odluke o kupovini kopački. Uživaj u igri!