Kako nositi štucne kao pro?

Kako nositi štucne kao pro?

8. 3. 2021 3 min. čitanja

Pravi stil nošenja nogometnih štucni presudan je za vašu udobnost i izgled. Pronađite inspiraciju u našim savjetima.

Bilo bi lakše računati logaritamske funkcije, riješiti Rubikovu kocku za manje od minute ili staviti djevojku ispred utakmice Lige prvaka. Uistinu, nositi štucne na takav način da se osjećate ugodno i ništa vas ne ometa u savršenoj koncentraciji je teže od kvantne fizike. Vjerojatno ste primijetili da ih različiti svjetski igrači nose na različite načine. Iz tog razloga, donosimo vam ove TOP savjete o tome kako nositi štucne kako biste maksimalizirali performanse i postigli golove kao najsjajnija zvijezda.

1. Iznad koljena

Ovo je bio hit posljednjih godina, ali čini se da ponovno nestaje što bi moglo biti zbog smanjene pokretljivosti koljena. Međutim, ovaj način nošenja štucni je jako interesantan jer zbog korištenja njihove pune duljine eliminira rizik padanja. Istodobno, ne morate brinuti o rolanju ni preklapanju slojeva, a povrh toga dobivate elegantan izgled. Ovu metodu biste mogli zaista cijeniti, posebno u hladnim mjesecima s temperaturama blizu ništice.

Jak nosit štulpny jako profík

2. Ispod koljena

Najjednostavniji i najčešći način nošenja štucni je kada ih jednostavno preklopite tik ispod koljena. Koriste ga igrači kada im je potrebna maksimalna pokretljivost koljena, što je izuzetno bitno za vrhunske performere. Osim toga, možete koristiti samoljepljivu traku da fiksirate štitnike i štucne, tako da stoje na mjestu čitavu utakmicu.

Jak nosit štulpny jako profík

3. Dybala trik

Nemoguće je previdjeti ovu ekstravagantnu metodu. Uglavnom ju je popularizirao Paulo Dybala, ali postoji dugačak popis drugih igrača koji se odlučuju za kraće štucne. Možete čak i ostaviti štitnike za potkoljenice da malo vire. Definitivno izgleda stilski, a vaši isklesani mišići dolaze do izražaja. Ali koja je poanta? Uglavnom sloboda vaših mišića listova, koji se u nogometu moraju jako stezati i istezati, a često ih tlače stvarno uske štucne.

Jak nosit štulpny jako profík

4. Štucne i navlake

Vjerojatno najpromišljenija od svih metoda. Kombinacija kratkih čarapa i odsječenih štucni koje su povezane trakom postaje sve popularnija posljednjih godina. Uglavnom se koristi jer su štucne za utakmice često skliske pa igrači u njima mogu izgubiti stabilnost. Trusox čarape su dizajnirane u ovu svrhu. Također, zapravo više ne morate rezati svoje štucne jer sada možete koristiti posebne navlake da se poštedite dodatnog fizičkog rada sa škarama. Ova metoda se može kombinirati sa bilo kojim od ranije spomenutih trikova. Jednostavno kreiraj svoj jedinstveni stil, koji ti najbolje odgovara.

Jak nosit štulpny jako profík

A kako ti nosiš svoje štucne? Pronađi inspiraciju i odaberi svoj vlastiti stil na 11teamsports.