GEAR UP SALE - Uštedi do 55% na odabranim proizvodima -- days --:--:-- KUPI ODMAH

Jeftinije ili Skuplje

Nike Zoom Mercurial Vapor 15

Budimo iskreni, može nam biti prilično teško odabrati pravu vrstu kopački. Toliko marki i modela, a povrh svega postoje različite klase svakog modela. Tu uključite boje i imate stotine opcija za odabir. Na vašu sreću, pokušat ćemo odgovoriti na neka od najčešćih pitanja kada je riječ o skupljim naspram jeftinijih kopački.
U ovom ćemo članku pokriti možda najpopularnije kopačke od svih, Nike Mercurial. Počnimo s Elite verzijom.

Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Elite

Znate li kako saznamo o svim novim tehnologijama koje Nike nudi sa svakom Mercurial linijom? Pa, model razine Elite ih ima sve. Lagano Vaporposite+, gornjište izrađeno od sintetičkog materijala na bazi tekstila prekriveno tankim poliuretanskim premazom, mekano je, savitljivo, ima čvrsto prianjanje i pruža osjećaj gotovo poput bosih nogu. S unutarnje strane je meka Flyknit tkanina za povećanje udobnosti. Kao i svi noviji Elite modeli, opremljen je ACC (All Conditions Control).
Najveća nadgradnja je vezana za potplat kopački. Po prvi put u povijesti, opremljen je Nikeovom Air Zoom značajkom koja pokriva 3/4 potplata. To vam daje osjećaj laganog odskakivanja pri svakom koraku, koji nije sličan ničemu što smo ikada vidjeli. Uvijek sve ovisi o osobnim preferencijama, nekome bi se mogao svidjeti tvrđi, siroviji osjećaj, ali smatramo da je Air Zoom ploča potplata prilično revolucionarna s malim "odskokom" u svakom koraku.
Tri-star čepovi su novi dodatak u usporedbi s prethodnim godinama, koji imaju istu grublju trakciju kao i starije verzije, ali daju malo više stabilnosti i trebali bi poboljšati trakciju pri kretanju u bilo kojem smjeru.
S težinom od 186 grama, nije iznenađujuće da su jedne od najlakših kopački od svih klasa. Ako igrate na vrlo natjecateljskoj razini i želite najbolju kvalitetu i vrhunske materijale, nemojte tražiti dalje od Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Elite.
 

Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Pro

Ako idemo jednu klasu niže, imamo Pro verziju. Gornjište je napravljeno od NikeSkin, za razliku od Elite Vaporposite+. Međutim, to je još uvijek prilično slično tekstilno gornjište presvučeno tankim poliuretanskim filmom kao što je i na najvišoj cjenovnoj razini. Kompromis je u malo mekoće, ali još uvijek se kopačke čine mnogo više "premium" nego što smo navikli od padajućih modela. Tkanina nalik na Flyknit s unutarnje strane je malo tvrđa na Pro verziji, ali i dalje dobro obavlja posao. Nažalost, Pro nema ACC tehnologiju.
Najveća razlika je u veličini Air Zoom značajke potplata . Elite verzija širi tehnologiju pod pritiskom zraka na gotovo cijelo stopalo, dok Pro verzija ima samo Air Zoom u području pete. Osjećaj odskakivanja koji imamo kod Elite modela jednostavno nije tu, djeluju više sirovo i poput prethodnih prethodnih Mercurial modela. Područje pete pruža lagan osjećaj odskakivanja, ali s obzirom na to da većinu vremena provodite na prstima, nije tako impresivno kao kod skuplje alternative.
Tri-star raspored čepova je tu i pruža osjećaj kao Elite model. Teže 223 g, što ih čini značajno težim.
Sve u svemu, Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Pro je odličan par nogometnih kopački koje dolaze s malo manje značajki, ali još uvijek imaju vrlo dobre performanse. Savršene su za svakoga tko ne igra na vrhunskoj razini, a želi dobiti vrhunske kopačke uz ograničeni budžet.

 

Kupite Pro

Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Academy

Što se tiče još jeftinijeg modela, Academy verzija dolazi sa NikeSkin gornjištem, ali je njegov uzorak više linearan, umjesto uzorka ševrona kao kod viših verzija. I dalje ima tanki poliuretanski premaz, ali je malo tvrđi i ima najlon s unutarnje strane, što je uobičajeno za jeftinije modele.
Kao i cijela linija, također imaju Air Zoom značajku, iako je ona opet samo dio područja pete i čak je manja nego kod Pro modela. Na kraju, učinak je jedva prisutan, tako da se ne bismo previše nadali ukoliko želite nabaviti Academy model i očekujete ​​značajan osjećaj odskakivanja pri udaru.
Tri-star klinovi su prisutni i ovdje, ali samo na vanjskoj strani potplata, s klasičnim okruglim klinovima na unutarnjoj strani. To je uglavnom Nikeov pokušaj da jeftiniju verziju učini višenamjenskom, i za prirodnu i za umjetnu travu. Trakcija nije toliko izražena, ali i dalje se čine kao brza kopačke. S težinom od 248 grama najteže su od ove trojke.
Zaključno, Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Academy dobre su početne kopačke za djecu i rekreativce. 

 


Kupite Academy

Najnoviji modeli iz serije Mercurial doživjeli su značajna poboljšanja u usporedbi s prethodnim godinama, pri čemu su niže razine bolje nego ikada. Ovogodišnja Mercurial linija svakako bi trebala zadovoljiti sve bez obzira na razinu igre ili budžet. Koje uzimate? 

Istražite sve Nike Mercurial kopačke