5% dodatnog popusta za članove Kluba odmah Postani član

EURO 2020

Finalna statistika

Talijanska Squadra Azzura slavi, englesko prokletstvo s penalima se nastavlja. Vidjeli smo nevjerojatno dramatičan turnir na kojem su najsitniji detalji pravili razliku. Obrana na visokoj razini, hladnokrvnost, vrhunska realizacija i nadljudske golmanske sposobnosti u izvedbi talijana značili su da trofej putuje na jug Europe. Ali što govore brojevi nakon što su odigrane sve utakmice i koja je oprema igračima najviše pomogla u izvrsnim nastupima na EURO-u? Vidjet ćemo sada u našoj seriji statistike.

Buy now

Best scoring models

Cristiano Ronaldo i Patrik Schick zadržali su vodstvo na ljestvici danih golova i obojica su pridonijeli dominaciji Nike kopački, a posebno Mercurial. Od ukupno 142 postignuta gola na turniru, adidas X kopačke zaslužne su za 25, što znači da su došle na drugo mjesto na našoj ljestvici. Što je s ostalim kopačkama? Sve smo saželi u sljedeće grafikone.

The best scorers

Ali nije sve u golovima. Glavni junak finala definitivno je bio Gianluigi Donnarumma, čije će adidas Predator Pro rukavice još dugo živjeti u noćnim morama Engleza. Još jedan zanimljiv podatak je ukupna prijeđena udaljenost i tu je talijansko ime na prvom mjestu ljestvice - playmaker Jorginho je tijekom turnira u svojim Nike Tiempo kopačkama prešao 86,6 km, što je najviše od svih. Najviše asistencija zabilježio je Švicarac Steven Zuber u svojim Puma Ultra kopačkama s 4 asistencije.

Brand goals scored

Football boots models

*ova grafika prikazuje modele bez pojedinih specifikacija.

Turnir je bio izvrstan i nadamo se da ste uživali s nama! Tko će zablistati na sljedećem turniru? To biste mogli biti i vi.